Зеленський виступив на саміті у відеоформаті \ фото @OliviaEnos

Під час виступу президента України Володимира Зеленського на азійському саміті з безпеки Shangri La Dialogue, китайська делегація покинула зал.

Про це повідомила старший політичний аналітик Центру азійських досліджень Олівія Енос.

Пізніше стало відомо, що китайська делегація все таки не виходила з зали під час виступу Зеленського. Як повідомив SPRAVDI інший учасник заходу, ніхто не покидав зали під час виступу президента України Володимира Зеленського.

Відео дня

"Я був на конференції. Ніхто не виходив з зали", - повідомив учасник заходу.

При цьому Олівія Енос видалила твіт із повідомленням про демарш китайської делегації.

Нагадаємо, азіатський саміт з безпеки Shangri La Dialogue проходить 10-12 червня у Сінгапурі. Вторгнення Росії в Україну стало одним із центральних питань на заході.

Президент України Володимир Зеленський виступив на зустрічі у віртуальному форматі, проте українська делегація на саміті присутня, тоді як росіян немає.

Як повідомляв УНІАН, Китай вирішив зайняти нейтральну позицію с приводу війни РФ проти України. 30 квітня Україна запропонувала Китаю стати одним з гарантів безпеки країни. 

10 червня США закликали Китай не надавати Росії ніякої матеріальної підтримки. На це представник Міноборони Китаю Ву Цянь заявив, що Китай цього не робив.

Вас також можуть зацікавити новини: