Разумков і Арахамія влаштували суперечку / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Давид Арахамія і Дмитро Разумков звинуватили один одного в оприлюдненні розбіжностей у "Слузі народу".

Як повідомляє кореспондент УНІАН, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" звинуватив екс-голову ВРУ Дмитра Разумкова, що той перший виніс "на публіку наші внутрішні розбіжності" і це було неправильно.  

"З часом з різних причин, я зараз навіть не хочу копатися в брудній білизні, умовно кажучи, сімейній, ми прийняли рішення як монокоаліція, що потрібно замінити Разумкова на посаді глави парламенту", - сказав він.

Відео дня

За його словами, останньою точкою стала позиція Разумкова щодо законопроекту про олігархів. 

Арахамія також заявив, що були заяви Разумкова, що він нібито буде робити окрему політичну кар'єру.

У відповідь Разумков звинуватив Арахамію в тому, що той перший на брифінгу заявив, що нібито глава ВРУ разом з омбудсменом Людмилою Денисовою "підігравають олігархам". Також Разумков заявив, що він обіцяв однопартійцям, що поки він на посаді голови ВРУ, то ніякою політичною діяльністю займатися не буде і цього дотримувався.

"Я дотримав своє слово", - підкреслив Разумков.

Разумков заявив, що зняття його з посади голови ВРУ показало, що мова не йде про внутрішній конфлікт у фракції, тільки тільки 215 нардепів фракції проголосували за його відставку і якби не інші фракції, то 226 голосів би не було.

Також Разумков підловив Арахамію на тому, що той не знає скільки нардепів у фракції "Слуга народу". Той відповів: "242 або 243" (на сайті парламенту сказано, що 244 - УНІАН). Разумков посміявся: "Класна відповідь голови фракції, який не знає скільки у нього людей".

Читайте також"Всі одне одного на три літери посилають": Арахамія порівняв звільнення Разумкова з розлученням

Відставка Разумкова

7 жовтня 284 народних депутати підтримали рішення про відставку Разумкова з посади голови Верховної Ради.

З фракції "Слуга народу" за таке рішення проголосували 215 депутатів, з групи "Довіра" - 18, з групи "Партія "За майбутнє" - 19, з фракції "Батьківщина" - 20, з фракції "Голос" - 6 та 6 позафракційних.

Не голосували в повному складі фракції "Європейська солідарність" та "Опозиційна платформа - "За життя".

На брифінгу після голосування Разумков, з огляду на результати, висловив думку, що між "Слугою народу" і "Батьківщиною" виникла "нова коаліція".