У 'Слузі народу' відповіли, чи хочуть позбавити Разумкова депутатства

Колишні політичні соратники із "Слуги народу" не відповіли чітко екс-голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову чи хочуть вони забрати в нього депутатський мандат.

Дмитро Разумков в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" звертаючись до голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії та голови ВРУ Руслана Стефанчука запитав про те, чи будуть у нього відбирати мандат, то Арахамія спочатку промовчав. Але під час другого звернення з цього питання до нього Арахамія відповів: "В залежності від того, яке у вас буде політичне майбутнє".

В той же час Стефанчук сказав: "Я не суд і я не Центральна виборча комісія, я не можу відбирати мандат. І ініціювати цього не можу".

Відео дня

Сміючись, Разумков зазначив: "Відповіді немає".

Читайте також"Всі одне одного на три літери посилають": Арахамія порівняв звільнення Разумкова з розлученням

Відставка Разумкова

7 жовтня 284 народних депутати підтримали рішення про відставку Разумкова з посади голови Верховної Ради.

З фракції "Слуга народу" за таке рішення проголосували 215 депутатів, з групи "Довіра" - 18, з групи "Партія "За майбутнє" - 19, з фракції "Батьківщина" - 20, з фракції "Голос" - 6 та 6 позафракційних.

Не голосували в повному складі фракції "Європейська солідарність" та "Опозиційна платформа - "За життя".

На брифінгу після голосування Разумков, з огляду на результати, висловив думку, що між "Слугою народу" і "Батьківщиною" виникла "нова коаліція".