В уряді визнають, що коронавірус може прийти надовго / УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що в умовах пандемії коронавірусної інфекції не треба вигадувати нові обмеження між державами.

Читайте такожКоли країни світу відкриють кордони для українців (оновлюється)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав у Любліні (Польща) на спільній прес-конференції з міністрами закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем і Литви Лінасом Лінкявічюсом.

Відео дня

"Щодо COVID-19, то ми, дійсно, постійно взаємодіємо один з одним. Ми готуємося до другої хвилі. Скільки б цих хвиль не було - дуже важливо зосереджуватися не лише на боротьбі з COVID, але і на боротьбі за наші економіки, за бізнеси наших країн та за міжлюдські контакти", - сказав міністр.

На його думку, потрібно зрозуміти, що коронавірус може прийти надовго. "І замість того, щоби вигадувати нові обмеження - ми маємо постійно думати над тим, яким чином нам допомогти нашим підприємцям, нашим громадянам жити і розвиватися в умовах коронавірусу. Це дуже важливо. Ми не повинні дозволити коронавірусу вбити наші міжлюдські контакти і наші економіки", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 28 липня, в Україні офіційно підтверджено 66 575 випадків коронавірусної інфекції. З них 919 – виявлені за минулу добу.

Добовий показник захворюваності увійшов до п’ятірки найбільших за останній місяць: 25 липня захворіло 1106 осіб, 24 липня — 972, 27 липня — 948, 26 липня — 920.