Україна не спілкуватиметься з "маріонетками Росії", підкреслив Кулеба / Фото УНІАН

Прямі переговори з ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР" - це червона лінія, яку Україна не перейде.

Читайте такожЗеленський доручив підготувати нове засідання РНБОПро це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми HARDtalk на телеканалі BBC News World, передає РБК-Україна.

"Ні. Це червона лінія, яку ми не перейдемо. Президент дуже твердий у цьому. Ми всі знаємо, що це Росія напала на Україну. Ми всі знаємо, що ключ від врегулювання конфлікту - в Москві, і ми не будемо розмовляти з їх маріонетками", - сказав глава МЗС.

Відео дня

Що цьому передувало

  • На тлі ескалації на сході України і нарощування російських військ біля українських кордонів Зеленський запропонував Путіну провести зустріч на Донбасі. 
  • Реагуючи на запрошення, Путін заявив, що керівництво України перед "обговоренням проблем Донбасу" має провести переговори з " ДНР " і " ЛНР". Якщо ж Зеленський хоче провести зустріч про розвиток двосторонніх відносин між Києвом і Москвою, то йому, мовляв, варто приїхати в столицю Росії.
  • Після цього заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що Москва запропонувала Німеччині і Франції провести зустріч на Донбасі за участю України та терористичних організацій "Л/ДНР".
  • Глава офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що кликати Путіна на переговори до Києва ніхто не буде. Єрмак вважає це абсолютно некоректним.
  • Володимир Зеленський відкинув пропозицію глави Кремля Володимира Путіна провести переговори за участю ватажків "ЛНР" і "ДНР". Український лідер підкреслив, що не спілкуватиметься з терористами.