Кулеба: Україні, Грузії та Молдові потрібно разом протидіяти окупаційним намірам РФ  / фото УНІАН

Причорноморські країни мають об’єднатися, щоб не дати Росії перетворити Чорне море на своє "внутрішнє озерце".

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УП.

"Якщо країни Чорного моря і члени НАТО, плюс Україна Грузія і можна навіть знайти місце для Молдови в цьому механізмі не об’єднають свої зусилля, то Росія перетворить Чорне море на своє внутрішнє озеро. Поділить його навпіл і почне владарювати в своїй зоні", - зазначив Кулеба.

За словами дипломата, Україна має конкретні ідеї, пропозиції стосовно того, що треба зробити, щоб вирівняти безпекову ситуацію у Чорному морі.

"Україна має конкретні ідеї, пропозиції з цього приводу і ми їх зараз обговорюємо як з грузинами, молдованами, так і державами членами НАТО, які є причорноморськими дружніми до нас - Румунія, Болгарія та Туреччина", - сказав Кулеба.

За його словами, Україні, Грузії та Молдові потрібно разом протидіяти окупаційним намірам Росії.

Читайте такожАрестович пригрозив західним партнерам розворотом України на Схід

Нагадаємо, за словами голови МЗС Дмитра Кулеби, Україна рухається до членства в Європейському Союзі, тому не має майбутнього з Росією. Він зазначив, що РФ сама себе дискредитувала і вірити їй більше не можна. Кулеба додав, що Україна і надалі відмежовуватиметься від російських тез щодо спільного минулого, "єдиного народа" та "русского міра". "Можливо у нас і було спільне минуле з Російською Федерацією, але спільне майбутнє у нас буде з іншими", - наголосив міністр.

Вас також можуть зацікавити новини