Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що усі населені пункти, які постраждали внаслідок паводків на заході України, а також лісової пожежі на Луганщині, отримають необхідну допомогу.

Як повідомили у прес-службі Офісу президента, про це він заявив журналістам під час робочої поїздки в Чернівецькій області.

Глава держави зазначив, що рятувальники, які працюють над ліквідацією вогню на Луганщині, змогли оперативно дістатися до постраждалих сіл завдяки відремонтованій дорозі Сєвєродонецьк – Станиця Луганська.

Відео дня

«Завдяки цій дорозі – вона побудована – всі пожежники доїхали. Всі дуже дякують», – сказав він.

Читайте такожНаслідки масштабних пожеж на Луганщині показали з висоти пташиного польоту (відео)

Зеленський наголосив, що всі населені пункти, які постраждали внаслідок паводків, також отримають необхідну допомогу. «Є голови обласних державних адміністрацій, які є «очами» в областях. Може, вони чогось не бачать, як кажуть журналісти, але побачите – всім селам, які постраждали від повені, обов’язково допоможуть», – зазначив президент.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади наприкінці червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській і Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинули троє осіб. Минулого тижня уряд виділив на подолання наслідків повеней на заході України 672 млн грн.

Рятувальники ліквідовують лісові пожежі на території Новоайдарського району Луганщини. 6 липня лісова пожежа виникла поблизу с. Осколонівка, яка через сильний поривчастий вітер поширилась на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове. За останніми даними, внаслідок пожеж загинули п'ять осіб. Вогнем знищено 23 та пошкоджено 36 житлових будинків в Смоляниновому та знищено 80 дачних будинків.