Президент України Володимир Зеленський заявив, що кількість жертв лісових пожеж в Новоайдарському районі на Луганщині зросла до п’яти.

Про це він сказав під час робочої поїздки до Луганської області. Трансляція велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

«На зараз є інформація, що це 5 людей (загиблих – УНІАН). Поки що це неповна інформація, до кінця дня ми будемо мати повну інформацію. Ми будемо вірити і надіятись, що більше жертв не буде», - заявив глава держави.

Читайте такожПоліція розглядає три версії виникнення пожежі на Луганщині

За словами президента, знищено повністю 24 будинки та ще 59 мать важкі пошкодження.

Своєю чергою голова Луганської ОДА Сергій Гайдай відзначив, що наразі у лікарнях перебувають 22 людини, які постраждали внаслідок пожеж в Новоайдарському районі, з них дві людини перевели з реанімації у терапію.

«П’ятий загиблий – це буквально дві години тому знайшли людину. Ми ще не можемо сказати, що на 100% все обстежили. Ще вчора вночі це було дуже небезпечно. Сьогодні йде обстеження від будинку до будинку», - додав Гайдай.

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. 7 липня пожежу було локалізовано. У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Сьогодні, 8 липня, станом на 9:00 на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.