Віктор Медведчук / фото REUTERS

Сім'я кума президента Росії, українського народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука володіє нерухомістю в Криму і бізнесом, який з'явився там вже після російської анексії.

Про це пише «Крим.Реалії».

Читайте такожРеспубліканці готують санкції проти МедведчукаЗазначається, що у дружини Медведчука Оксани Марченко в Криму дві фірми – ТОВ «Таврія-інвест» і ТОВ «Фірма Укрснаб». В українському реєстрі юридичних осіб такі не значаться. А ось з російських документів стало ясно, що ці компанії були зареєстровані в Криму вже після того, як його де-факто стала контролювати Росія.

Відео дня

Фірма «Таврія-інвест», за даними російської федеральної податкової служби, була зареєстрована навесні 2015 року зі статутним капіталом понад мільярд рублів. Основний профіль компанії – управління нерухомістю і будівництво.

У 2016 році «Таврія-інвест» заснувала «Фірму Укрснаб» зі статутним капіталом в три мільйони рублів. Її основний вид діяльності – будівництво будівель та автошляхів. «Таврія-інвест», згідно з установчими документами, у 2017 році перенесла свій офіс з Гаспри до столиці Росії Москви.

«Таврією-інвест», а через неї і «Укрснабом» володіють три українські компанії, що перебувають у власності Оксани Марченко і Віктора Медведчука: ТОВ «Інвестиційна компанія «Укркапитал», ТОВ «Інвестиційна компанія «Терра-інвест» та ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-тур».

Ці компанії, за винятком «Спорт-туру», зареєстровані в Києві за однією адресою з офісом «Опозиційної платформи – За життя» по вулиці Великій Васильківській, 23-б.

Журналісти з'ясували, що раніше сім'я Медведчука володіла ще однією фірмою в Криму – ТОВ «Таврія-капітал». Вона була зареєстрована на тих же власників і за тією ж адресою, що і «Таврія-інвест». Її профілем була діяльність готелів та інших місць розміщення. Фірма з'явилася в російському реєстрі влітку 2015 року. Але вже в кінці 2016 року була ліквідована.

Крім того, згідно з декларацією, дружина Медведчука має земельну ділянку в Зсувному під Ялтою площею понад п'ять тисяч квадратних метрів, а також будинок з господарськими будівлями. Земля і госпспоруди стали її власністю в 2007 році, а будинок – в 2013-м

У декларації це майно записано з української адресою: Крим, Оползневе, Ялта, Автономна Республіка Крим, Україна.

Раніше УНІАН писав, як партія Медведчука привітала громадян країни-агресора «від імені українців» з днем Росії.