Юлія Мендель працюватиме ще протягом двох тижнів / фото УНІАН

Юлія Мендель продовжує виконувати обов'язки прес-секретаря президента України, заміна їй поки ще не знайдена.

Про це повідомив радник голови офісу президента Михайло Подоляк у коментарі «Страна».

"Юлія Мендель продовжить виконувати обов'язки прес-секретаря президента протягом двох тижнів. Можливо, ще якийсь час займе процес передачі справ. Очевидно, що цей "умовний" період ще не закінчився. Плюс - були довгі вихідні, що також дещо подовжує період переходу і самої Юлії, і нової людини на інші функціонали», - зазначив Подоляк.

Відео дня

Радник глави ОП нагадав, що Мендель все одно залишиться в команді президента, тільки зосередиться на питаннях оперативної та професійної взаємодії з іноземними ЗМІ.

Читайте такожЗвільнення Мендель: в які скандали потрапляла прес-секретар Зеленського

«Для України - це, поза всякими сумнівами, найважливіший напрямок... Окремо ще раз підкреслю, що функціонал прес-секретаря президента буде дещо переглянутий і стане суворішим – обов'язкові коментарі від імені президента, коректна робота з журналістами у виїзних пулах, ситуаційні та офісні брифінги. Час і швидкість розвитку публічних комунікацій вимагає від нас постійних коректив, і я не сумніваюся, що якість роботи і Юлії, і нового прес-секретаря стане вище», - додав радник глави ОП.

За його словами, вибір кандидатур на позицію прес-секретаря президента проходить прямо зараз.

"Є багато відповідних вимог до професійних навичок. Сам відбір трохи утруднений через карантинні обмеження. Тому всі процеси можуть йти не так швидко, як хотілося б. Але найближчим часом результати відбору будуть фіналізовані", - сказав Михайло Подоляк.

Звільнення Юлії Мендель: що відомо

  • Юлія Мендель йде з посади прес-секретаря президента України Володимира Зеленського і займе нову посаду, повідомив Подоляк.
  • За даними ЗМІ, прес-секретар намагається піти з посади вже втретє.
  • Мендель стала спікером Зеленського в липні 2019 року, незабаром після його обрання президентом України.
  • До цього вона працювала на телеканалах ICTV, "Еспресо", "112 Україна" і "Інтер", співпрацювала з виданнями The New York Times і Politico.