Лукашенко назвав роль Білорусі у війні проти України / фото REUTERS

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що Білорусь допомагає Росії в агресії проти України. Однак він цинічно заявив, що "не вони вбивають людей".

Про це він заявив в інтерв'ю французькому журналісту, пише білоруське агентство "БелТА".

За його словами, Білорусь "ні технікою, ні живою силою не воює в Україні", а всі удари, завдані по Україні з території його країни він вважає "превентивними". Диктатор запевняє, що в іншому випадку сили НАТО напали б і на Білорусь, і на РФ.

Відео дня

"Навіщо розгорнули на кордоні чотири дивізіони? Навіщо ви націлилися проти нас? Ви хочете сказати, що я мав сидіти і чекати, поки на голову білоруському народу ракети почнуть падати? Ні. Я підтримую Росію в тому, що вони вас попередили. Якби військові Росії проморгали цей момент, вони змушені були б зустріти масований удар з боку військ НАТО – не України. Зараз не Україна воює, зараз ви там воює: ваші найманці та ваша зброя . Так ви ж ще більші агресори, ніж я", - заявив Лукашенко.

Він також назвав роль Білорусі у війні проти України. За його словами, білоруси "не вбивають людей", а навпаки "допомагають лікувати поранених".

"Ми й досі говоримо: так, ми беремо участь у операції. Але як: ми закрили захід, південний захід Білорусі, щоб ви звідти не вдарили в спину росіянам. Ось наша участь. Так, ми лікували поранених, загиблих людей, які приймали на територію Білорусі. Ми ліки передавали і передаємо українцям, і росіянам. Це наша участь у цій операції. Ми людей не вбиваємо", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, Лукашенко зізнався, що його режим співпрацює з підконтрольними Росії терористичними угрупованнями в ОРДЛО, а також в окупованому Криму. Де-факто, це визнання псевдореспублік.

Вас також можуть зацікавити новини: