Я буду допомагати Луганську і Донецьку. Криму буду допомагати, сказав диктатор / REUTERS

Олександр Лукашенко зізнався, що його режим співпрацює з підконтрольними Росії терористичними угрупованнями в ОРДЛО, а також в окупованому Криму.

Про це пише білоруське пропагандистське видання Белта.

Диктатор заявив, що Білорусь визнає терористів "ЛДНР" і Крим, якщо в цьому буде "сенс" і "потреба". 

Відео дня

"Але який сенс сьогодні, визнаю я публічно або не визнаю. Ми фактично з ними (російськими бойовиками - УНІАН) співпрацюємо. Я буду допомагати Луганську і Донецьку. Криму буду допомагати. Ми з ними співпрацюємо, ми цього не приховуємо", - сказав він.

Він додав, що Білорусь "де-факто" визнала, що є Крим, Луганськ і Донецьк (терористичні угруповання "ЛДНР" - УНІАН): "Тому що ми з ними співпрацюємо".

"Треба - визнаю ("ЛДНР" і анексію Криму - УНІАН) указом президента. Якщо це потрібно буде. Але зараз це нічого не дасть додатково", - відповів Лукашенко.

При цьому він уточнив, що військова участь Білорусі у війні на боці Росії "не потрібна зараз".

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська, як і раніше, зосередили зусилля на захопленні Донбасу. 

Ворог штурмував район Івано-Дар'ївки Донецької області, а також Вуглегірську ТЕС, щоб просунутися в Краматорськ і Слов'янськ.

У Пентагоні, своєю чергою, констатували, що, попри великі втрати, які РФ зазнала в боях за регіон, ЗС Росії за 90 днів просунулися тільки до 16 км. Це, зазначив генерал Міллі, є не дуже великим просуванням.

На думку експертів з Інституту вивчення війни, росіяни втрачають наступальну бойову міць у локальних боях за відносно неважливі населені пункти. 

Так, ЗС РФ досі не взяли Сіверськ після захоплення Лисичанська. Крім того, російська армія не змогла почати атаку на Бахмут. 

Очікується, що нинішній наступ окупантів досягне своєї кульмінації в найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: