Антон Геращенко / УНІАН

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що причиною хвилі погромів і злочинів в США стала неефективна реакція американської поліції, а також навів у якості позитивного прикладу поліцію України.

Читайте такожЗатримали ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом, причетних до перестрілки у Броварах

Відповідний пост посадовець опублікував у Facebook.

Відео дня

«Через хвилю насильства, що захлинула США після загибелі афроамериканця від рук конкретного поліцейського в місті Мінеаполіс, почався ефект доміно. За повідомленнями ЗМІ та офіційних заяв влади різних штатів, за останні 96 годин з США пройшла хвиля вбивств поліцейських, які ніяк не причетні і не відповідальні за вбивство афроамериканця в Міннеаполісі», - написав він.

Далі заступник міністра перерахував цілий ряд епізодів тяжких злочинів проти поліцейських, зафіксованих в США за останні дні.

«Сподіваюся, що найближчим часом влада США зупинить потік насильства, мародерства і грабежів, причиною яких стала, зокрема, не швидка та неефективна реакція керівництва поліції та прокуратури на факт вбивства афроамериканця співробітником поліції Міннеаполіса.

Ми в Україні навчилися діяти по-іншому. Ми не покриваємо поліцейських, явно вчинили злочин і негайно передаємо їх в руки слідства і правосуддя», - уклав Геращенко.

Скріншот
Скріншот

У десятках міст США вже кілька днів тривають акції протесту проти поліцейського свавілля через смерть в Міннеаполісі чорношкірого чоловіка, постраждалого внаслідок грубого арешту. У деяких випадках протести супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, грабежами, мародерством і погромами.

Нагадаємо, 24 травня в місті Кагарлик в лікарню звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники місцевої поліції. 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських з Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні і побитті жінки у відділенні поліції.

За словами жертви, свідками тортур затриманих і зґвалтування 26-річної дівчини поліцейськими були чимало співробітників, які в той день перебували в приміщенні і чули звуки знущань.