Кагарлик - жертва зґвалтування уперше розповіла публічно про катування копами / facebook.com/anton.gerashchenko.7

Свідками катування затриманих і зґвалтування 26-річної дівчини правоохоронцями у відділенні поліції Кагарлика стали багато співробітників, які у той день були в приміщенні та чули звуки знущань.

Про це уперше публічно заявила 26-річна постраждала в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожНа копів, підозрюваних у зґвалтуванні дівчини в Кагарлику, були десятки скарг через насильство

Відео дня

«Завели мене на другий поверх, і там вже почали: «Давай, розповідай про магазин (дівчину викликали як свідка у справі про крадіжку товарів в одному з сільських магазинів – УНІАН). Кажу: «Я навіть не знала, що його пограбували чи що». «Та що ти мені розповідаєш?! Ти що, брешеш?». Там поліцейському каже: «Давай, протигаз неси». Двері відчинені були. І там їх багато сиділо, по кабінетах: там той, там той – і всі ж чули, і ніхто не виходив», – поділилася постраждала.

Потім копи надягали протигаз і затискали його знизу. Після побоїв потерпілу прикували наручниками до батареї у коридорі, а самі пішли вживати спиртне. Невдовзі обидва поліцейські перемістили дівчину до кабінету, де один з них її і зґвалтував, тоді як інший сів за комп’ютер.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення. Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.