Квіти від команди Сивохи в окупованому Донецьку / фото: facebook/sivokho

Колишній позаштатний радник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Сивохо заявив, що його команда 9 травня поклала квіти на честь Дня Перемоги в окупованому Донецьку.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСаакашвілі пояснив, чим для Грузії загрожують погані відносини з Україною: буде масовий голод

Відео дня

"Такий день ... У Києві, Краматорську та Донецьку наша команда поклала квіти в пам'ять про тих, хто віддав свої життя заради наших", - зазначив Сивохо.

При цьому Сивохо не уточнив, хто входить у його команду та як її представники опинилися в підконтрольному російським окупантам Донецьку. Натомість він прикріпив до повідомлення фото з квітами із різних міст.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня під час презентації Національної платформи примирення і єдності у виставковому центрі "Парковий" у Києві сталася бійка, в ході якої штовхнули Сивохо. 15 осіб доставили в Печерське управління поліції для встановлення особистих даних і надання пояснень. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

16 березня стало відомо, що 19 народних депутатів від "Слуги народу" просять секретаря РНБО Олексія Данилова звільнити Сивохо з посади його позаштатного радника.

30 березня Сивохо звільнили із Ради національної безпеки і оборони.