Нестор Шуфрич / фото УНІАН

У народного депутата Нестора Шуфрича знайшли елітну нерухомість в Криму, зареєструвану за російськими законами. Реєстрація майна на анексованому півострові за російськими правилами є незаконною в Україні. Про це повідомили журналісти Радіо Свобода.

Журналісти стверджують, що як бізнесмен Нестор Шуфрич свої статки, зокрема, заробив на видобутку газу з екс-депутатом Миколою Рудьковським. Йдеться про найбільшу українську приватну газовидобувну компанію "Нафтогазвидобування".

"Він (Нестор Шуфрич – ред.) займався якимось дрібним бізнесом. Я взяв його в проєкт, з якого у нього з’явилося три літаки, три яхти, сотні куплених картин за мільйони доларів", – розповідав Микола Рудьковський.

Відео дня

При цьому Нестор Шуфрич, очевидно, має дуже тісні зв’язки з російською елітою, які дозволили йому не лише переписати будинок в окупованому Криму поряд з маєтками російських високопосадовців, а й можливість впливати на рішення щодо українців, затриманих російською владою.

За словами Рудьковського, Нестор Шуфрич з партнером-нардепом від "Cлуги народу" Олегом Семінським шантажували його, коли він був арештований за участь у акції біля посольства Росії в Києві. Вимагаючи  переписати на нардепа Слуги народу акції вищезгаданої газовидобувної компанії, партнери стверджували, що інакше екс-політик не зможе вийти з російської тюрми.

Тепер Микола Рудьковський оскаржує перебування а російській в‘язниці в Європейському Суді з прав людини.

Також він звернувся до президента Володимира Зеленського, що народний депутат його фракції Олег Семінский, партнер Нестора Шуфрича, зловживає його довірою та продовжує спроби рейдерства газовидобувної компанії.