Віктор Медведчук / фото REUTERS

Група телеканалів народного депутата Віктора Медведчука поставила «блок» на негативне згадування прізвища мера Києва Віталія Кличка у своїх матеріалах. Зроблено це було на прохання Офісу президента.

Таку інформацію озвучила журналіст і блогер Яніна Соколовська на своїй сторінці Facebook.

«До групи Медведчука відносять «112-Україна», «Newsone» і «ZiK». І не можна не звернути увагу, що опозиційні телеканали раніше жорстко критикували Віталія Кличка. Але ближче до місцевих виборів градус критики різко спав. Тепер здогадуємося, чому», – написала Соколовська.

Відео дня

Вона навела інформацію відомого Telegram-каналу «Темний Лицар» щодо блоку Кличка на ЗМІ Медведчука.

«Вибори у Києві набувають нових фарб, група каналів Медведчука на прохання Офісу президента, поставила блок на прізвище «Кличко», більше ми там не побачимо викриттів про факти корупції, пов'язаних з боксером. Яких тобі ще підтверджень не вистачає? Кличко – це кандидат від влади на посаду мера Києва», – написав з цього приводу «Темний Лицар».

За словами журналістки, за такий хід Офісу президента можна тільки «поаплодувати»: перетворили своїх ворогів у друзів «легким рухом руки».

«Навіть цікаво, які застосовувалися аргументи? Соромлюся припустити. Цікава виходить картина, якщо згадати, за що критикували Кличка ті ж канали», – заявила блогер, навівши список претензій до мера столиці:

  • Недобудований Подільсько-Воскресенський міст і метро на Троєщину. На нього виділили близько 7 млрд гривень, які осіли в кишенях екс-депутата Київради Дениса Комарницького (в Києві його зараз називають «смотрящим»).
  • Недореконструйований Шулявський міст, тендер на який Кличко віддав фірмам скандального Микитася. До речі, сьогодні з'явилася інформація, що міст вже «втомлюється» через те, що на одній з ділянок конструкції забули зробити зливостоки.
  • Недороблений фрагмент Окружної дороги в районі Оболоні, на який, до речі, теж фірма Комарницького отримала більше мільярда гривень.

«А також убиті двори та дороги (особливо в спальних р-нах), постійно рвуться труби водопроводу, опалення і каналізації, пробки хаотична забудова і т. д. і т. п. Як бачите – критикувати є за що. Але на каналах медіагрупи Медведчука ми про це більше не почуємо, спасибі Офісу президента», – підсумувала Яніна Соколовська.