Разумков прокоментував ситуацію довкола нардепа Юрченка / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що коли йдеться про покарання за хабарництво, то закон має бути один для всіх.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

Читайте такожУ Зеленського відреагували на корупційний скандал довкола нардепа від "Слуги народу"

Відео дня

На запитання щодо ситуації з народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Юрченком і ставлення до хабарництва Разумков відповів: "Якщо ми говоримо про ставлення до хабарництва, я думаю, як у будь-якої нормальної людини, нормального громадянина ставлення вкрай негативне. Тут не може бути якоїсь партійної символіки, належності до тієї чи іншої політичної сили, фракції".

Як підкреслив Разумков, повинен працювати принцип "закон один для всіх".

"Якщо людина винна, незалежно від того, з якою партією він прийшов до парламенту, він повинен буде понести покарання в повному обсязі. Станом на сьогодні ви бачили так само, як і я, записи, які є. Далі будемо дивитися, як будуть розвиватися події, як була сформована доказова база. Однак, якщо людина винна, вона буде відповідати перед законом. Точно втручатися, захищати, допомагати, допомагати ухилитися від відповідальності ні я, я впевнений, ні інші народні депутати не будуть", - наголосив Разумков.

На запитання, яким, на його думку, має бути покарання для цієї людини, спікер відповів, що про винуватість не можна говорити, поки немає рішення суду.

Він наголосив, що будь-який чиновник, причетний до хабарництва, підводить людей, які йому повірили та направили на цю роботу.

"Якщо людина, та чи інша людина, той чи інший народний депутат це дійсно зробив, то я думаю, що дорога до великої політики йому буде закрита. А дорога до інших будівель буде відкритою. Я не впевнений, що там так зручно, як у Верховній Раді України", - сказав Разумков.

Корупційний скандал із нардепом Юрченком

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради запропонував викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу нібито вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка.
  • Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно написав заяву про вихід із фракції "Слуга народу".
  • 15 вересня Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабара.
  • За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України - пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.
  • Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід помічнику народного депутата у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 1 млн грн застави.