Кулеба висловився щодо будівництва "Північного потоку-2" / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального матиме наслідки. При цьому він натякнув, що навряд чи вони будуть пов’язані з будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Читайте такожУ МЗС РФ відповіли на заяву Німеччини про отруєння Навального "Новачком"Свою думку Кулеба висловив у Twitter, відповідаючи на запитання користувачів.

«Це не новина, що Німеччина налаштована добудувати «Північний потік-2». І не новина, що ми цьому протидіємо. Але отруєння Навального теж матиме наслідки», - зазначив Кулеба.

Відео дня

Кулеба про наслідки отруєння Навального / скріншот

Будівництво «Північного потоку-2»: що відомо

  • США та низка європейських держав виступають проти спорудження газопроводу. На їхню думку, він підсилить залежність Європи від поставок російського газу.
  • Наразі роботи з будівництва «Північного потоку-2» припинено через санкції США щодо європейських підрядників, які набрали чинності в грудні 2019 року.
  • Основною є позиція США, санкції яких вже змусили швейцарську компанію Allseas зупинити роботи й відкликати свої кораблі.
  • У Росії вважають за можливе завершити роботи з допомогою власних судів, в їх числі називають трубоукладач «Академік Черський» і судно «Фортуна». 

Отруєння Олексія Навального: передісторія