Подоляк відповів на" фантазії " Лаврова про скасування санкцій і статус російської мови / УНІАН

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк прокоментував заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що на переговорах Україна і РФ серед іншого обговорюють денацифікацію, статус російської мови і скасування санкцій.

Про це він повідомив у коментарі журналістам.

"Не вперше доводиться говорити про те, що між фактами і фантазіями у представників РФ занадто велика дистанція", - зазначив Подоляк.

Відео дня

Він наголосив, що, по-перше, жодного разу за столом переговорів не бачив Лаврова - ні очно, ні в онлайн форматі.

Тому радника глави ОП дещо дивує схильність Лаврова коментувати те,"в чому не береш участь і що не бачиш зсередини процесу".

"По-друге,"денацифікацію і російську мову" російська армія цілком конкретно "обговорила" з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі і звичайно ж, в Маріуполі. І всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров'ю невинних українських громадян", - додав він.

По-третє, Подоляк заявив, що "вже точно" в рамках переговорного процесу абсолютно не обговорюється проблематика глобальних міжнародних санкцій щодо РФ.

"Оскільки досі не усунена причина для їх введення світовою спільнотою, а саме окупація частини території України і віроломне порушення нашої територіальної цілісності і суверенітету. Ну і зрозуміло, санкції не можуть обговорюватися з Україною без участі всіх інших країн, тому що вводив їх весь цивілізований світ у відповідь на абсолютну варварську поведінку Росії. І саме всім нашим партнерам разом з Україною вирішувати, коли і які рішення щодо санкцій приймати", - сказав він.

За словами радника керівника Офісу президента, тому він вже вкотре наполегливо рекомендує представникам РФ відмовитися від коментарів, які не є достовірними і скільки-небудь відповідними реальному перебігу переговорного процесу.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на переговорах між Україною і Росією серед іншого нібито обговорюють "питання денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші".

Вас також можуть зацікавити новини: