Українці за два дні зібрали підписи за позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ / фото uainfo.org

Петиція до президента України Володимира Зеленського про позбавлення мандатів всіх народних депутатів від партії "Опозиційна платформа – За життя" набрала 27 851 голос (при необхідних 25 тис.)

Про це йдеться на сторінці сайті глави держави "Електронні петиції". Ініціатором петиції виступив народний депутат Олексій Гончаренко ( фракція "Європейська солідарність"). Дата реєстрації – 16 листопада.

"Прошу президента України звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути постанову щодо позбавлення мандатів всіх депутатів від "Опозиційної платформи – За життя" у парламенті", - сказано в документі.

Відео дня

Тепер Зеленський має відреагувати на цю петицію.

Заборона "ОПЗЖ" в Україні

Як повідомляв УНІАН, 15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність в Україні.

За даними СБУ, встановлено причетність провідних функціонерів ОПЗЖ до діяльності, що створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

Крім того, низка народних депутатів від ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення РФ втекли з України, проте досі мають депутатський мандат.

Вас також можуть зацікавити новини: