Зеленський відповів на петицію про Єрмака / Фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський дав відповідь на електронну петицію, автор якої просив звільнити керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака та притягнути його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляється на сайті президента.

Петицію було подано 1 квітня і за місяць вона встигла набрати необхідну для розгляду кількість підписів - понад 25 тисяч. Зеленський подякував її автору на "висловлену громадянську позицію".

Відео дня

Читайте такожКиїв ініціює перезавантаження роботи ТКГ у Мінську – Єрмак

Пояснюючи щодо рішення ТКГ в Мінську про можливе створення Консультативної Ради, президент пояснив, що підписаний документ носить декларативний характер і не легітимізує суб'єктність окупованих територій Донбасу, а також не змінює статус Росії в переговорному процесі.

Зеленський нагадав, що Єрмак відвідував засідання переговорної групи в Мінську для оцінки виконання домовленостей "нормандського" саміту. "Окремо слід зазначити, що під час зустрічі 11 березня 2020 року було досягнуто домовленостей і стосовно інших важливих питань - обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду у населених пунктах Золоте і Щастя", - йдеться у тексті відповіді.

"Вказані заходи спрямовані на забезпечення національних інтересів і безпеки України, захист прав і свобод українських громадян", - запевняє глава держави, нагадуючи, що керівник ОП призначається на строк повноважень президента.

Читайте також"Без перетину червоних ліній": Кулеба прокоментував ідею "консультативної ради" з ОРДЛО

"Стосовно висловлювань щодо А.Єрмака та інших осіб необхідно зазначити, що Державним бюро розслідувань та Службою безпеки України здійснюється досудове розслідування з метою перевірки наявних у ЗМІ фактів. Про результати досудового розслідування буде проінформовано суспільство через засоби масової інформації", - додав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, раніше Зеленський відповів на петицію про відкликання підписів Єрмака та Кучми під протоколом з бойовиками.