Стали відомі подробиці про підозрюваного у нападі на Балуха / фото УНІАН, Михайло Палінчак

У МВС розповіли подробиці про затримання підозрюваного в побитті екс-політв'язня Володимира Балуха.

Як повідомили в поліції Києва, зловмиснику оголосили підозру, найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

На цей час відомо, що напередодні нападу Балух разом з друзями відзначали річницю звільнення з полону у ресторані "Козак". Близько півночі Балух вийшов із закладу і попрямував до ресторану "Edem". Там у нього виник конфлікт з невідомим. Чоловік вдарив його ногою - потерпілий впав і знепритомнів. Після цього зловмисник втік, не надавши постраждалому допомогу. Вранці Балуха госпіталізували в лікарню.

Відео дня

"Сьогодні зловмисника затримали. Ним виявися місцевий житель, 1988 року народження. З’ясувалося, що він прийшов в гості до знайомого, який працює охоронцем в одному з ресторанів. Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №4 затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожБалух досі перебуває в медикаментозному сні, його стан стабільно тяжкий – нардеп Геращенко

Побиття Балуха: що відомо

  • Колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха побили у Києві вночі 8 вересня. Вранці його знайшли в столичному Гідропарку зі зламаною рукою та ключицею.
  • В Балуха діагностували важку черепно-мозкову травму, йому прооперували голову. 11 вересня ЗМІ повідомили, що Балуха ввели у медикаментозну кому. Стан пацієнта – стабільно тяжкий.
  • Правоохоронці кваліфікували подію як розбій (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України). У поліції заявили, що розслідування ведуть найдосвідченіші та висококваліфіковані слідчі.
  • Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії з 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Останній раз його бачили близько півночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.
  • Балуха звільнили з російського ув'язнення 7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами з Росією разом з іншими незаконно ув’язненими українцями.