В Україні можуть запровадити подвійне громадянство / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає реальними шанси на ухвалення в Україні закону, який би врегулював ситуацію з подвійним громадянством в країні.

Читайте такожУкраїна прагне повної інтеграції до Євросоюзу – Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на спільній прес-конференції з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто в Ужгороді за результатами переговорів.

Відео дня

У відповідь на питання щодо того, наскільки реальним є ухвалення в українському парламенті закону про подвійне громадянство, Кулеба сказав:

«Для нас це питання набагато ширше, ніж лише в частині українських угорців. Я розумію, що вам болить саме угорське питання, але воно набагато ширше. Відповідь на ваше запитання така: реальні шанси є».

Подвійне громадянство в Україні: позиція МЗС

У червні Кулеба в ефірі програми «Право на владу» заявив, що в Україні потрібно знайти збалансоване розв'язання питання щодо можливості запровадження подвійного громадянства.

"Що стосується подвійного громадянства. Це питання викликає дискусії, є певні люди, які підтримують цю ідею, які не підтримують. Я особисто вважаю, що ми маємо знайти збалансоване рішення, тому що у нас з початку 90-х років, коли ухвалювалася Конституція і запроваджувалося правило про єдине громадянство, ситуація докорінно змінилася", - зазначив Кулеба.

Водночас він зауважив, що подвійне громадянство неприпустиме для державних службовців та представників влади. Також міністр підкреслив, що жодної мови про нього не може бути з державою-агресором.