Денісова розповіла, як планують повернути полонених / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передаватимуть полонених українців за маршрутом Ростов-на-Дону – Мінськ – Київ.

Про це омбудсмен сказала в коментарі Радіо Свобода.

Читайте такожЗапланована на сьогодні "нормандська" зустріч не відбулася

Відео дня

«Ми дізналися нову інформацію, її розповсюдили. Наша інформація була правильна. Потім іншу інформацію почали розповсюджувати деякі політики, що нібито (передавати – ред.) будуть через Майорськ (КПВВ «Майорське» – ред.), а потім все ж таки відбулося так, як відбулося. Тобто, вони за планами поїхали через Донецьк – Луганськ – Ростов-на-Дону – Мінськ. Потім потрібно, щоб це вирішували уповноважені органи із пропуску», – сказала Денісова.

Омбудсмен додала, що нової інформації про передачу поки немає.

Можливе повернення полонених з ОРДЛО

  • 16 січня низка російських ЗМІ розповсюдила новину, що бойовики на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.
  • Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що розцінює ці заяви керівництва «ЛДНР» про намір передати частину утримуваних осіб за посередництва Медведчука як чергову спробу Росії ухилитися від виконання міжнародних домовленостей.
  • Водночас в МЗС звинуватили РФ у порушенні усталених механізмів звільнення утримуваних осіб на тимчасово окупованих українських територіях.
  • 20 січня Денісова заявила, що російські окупанти повинні передати Україні 9 утримуваних осіб. Згодом вона повідомила, що підтверджено два маршрути, за якими може відбутися процес передачі, - через КПВВ «Майорське» та за маршрутом Ростов-на-Дону – Мінськ – Київ. Однак, за її словами, дані про кількість осіб постійно змінюються.
  • 22 січня Кравчук заявив, що процес передачі утримуваних осіб Медведчуку зупинено.