Кожен другий опитаний житель України не схвалює діяльність президента / фото REUTERS

52,7% опитаних українців не схвалюють діяльність президента України Володимира Зеленського, схвалюють - 34,1%.

Про це йдеться в оприлюднених у понеділок, 5 липня, результатах всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

"Українці, скоріше, негативно оцінюють діяльність президента В. Зеленського: 52,7% не схвалюють його діяльність проти 34,1%, які схвалюють (ще 13,2% не визначилися або відмовилися відповідати на запитання)", - зазначають соціологи.

Окрім того, 64% українців вважають, що справи у країні йдуть у неправильному напрямку. Оптимістично оцінюють напрямок руху справ 20%, а ще 16% не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

Умови опитування

Опитування проводилося з 22 по 29 червня методом особистого (face-to-face) інтерв’ю з використанням планшета (CAPI, computer-assisted personal interviews).

Читайте такожУ МЗС розкрили подробиці запланованої зустрічі Зеленського з БайденомОрганізатори опитали 2 031 респондента, які мешкають у 107 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на контрольованій українською владою території.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% - для показників, близьких до 25%, 2,2% - для показників, близьких до 12%, 1,5% - для показників, близьких до 5%.

Вас також можуть зацікавити новини: