Зеленський попросив допомогти розробити "збалансований" законопроект / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський виступив за підготовку законопроекту про приватні військові компанії в Україні із залученням ветеранів.

Читайте такожЛегалізація приватних військових компаній в Україні: у Раді триває робота над закономПро це йшлося під час першого засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України, повідомляє прес-служба Офісу президента.

На думку Зеленського, Консультативна рада може допомогти розробити збалансований законопроект.

Відео дня

«Є два проекти закону про приватні армії, які не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», – зазначив він.

За його словами, «першочергові законодавчі напрацювання» Раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні вже давно існують не менше п'яти приватних військових компаній (ПВК), однак вони зареєстровані і сплачують податки за межами України.