Саакашвілі вважає, що Москва проти його призначення / фото УНІАН

У разі погіршення відносин між Києвом і Тбілісі грузинському народу буде загрожувати голод.

Таку думку висловив глава Виконавчого комітету реформ, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі в ефірі телеканалу Mtavari Arkhi, пише Sova.

За його словами, Тбілісі більше потребує Києва, а не навпаки. Саакашвілі підкреслив, що більша частина того, що люди купують в грузинських магазинах, "наприклад, зернові, гречка, м'ясопродукти, ковбаса, молоко - завозиться з України".

Відео дня

Читайте такожГрузія не буде розривати дипломатичні відносини з Україною – прем'єр Гахарія

"Якщо Грузія зникне для України, на людях в Україні це не позначиться. Якщо ж Україна зникне для Грузії, це будуть порожні прилавки в магазинах, масовий голод, злидні. Тому, звичайно, про це мови не йде, і Україна цього не зробить", - сказав політик.

Саакашвілі при цьому заявив, що проти його призначення виступає Росія.

"Для Росії це був дуже принципове питання. Що будуть говорити російські шнирі - не має значення. Для Росії це було чіткою демонстрацією того, що Україна - незалежна країна, а її президент - повний гідності президент незалежної держави. Я не хочу бути яблуком розбрату. Але демонструвати і нагадувати про це Росії і міжнародному співтовариству необхідно", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Саакашвілі розповів, чи буде конфліктувати з головою МВС Арсеном Аваковим за час роботи на новій посаді.

До цього Грузія вирішила відкликати свого посла з Києва, реагуючи на призначення Саакашвілі.