Документом передбачається, що ставка ПДВ в 0% буде тимчасово встановлена на операції з постачання продуктів харчування / фото УНІАН, Максим Поліщук

Експерти закликають Верховну Раду найближчим часом винести на голосування законопроект №7023, який передбачає зниження ПДВ на продукти харчування до 0% і на послуги ЖКГ до 7%. Про це написав на своїй сторінці у Facebook економіст Данило Монін.

Як повідомлялося раніше, депутатська група "Партія "За майбутнє" зареєструвала у Верховній Раді законопроект № 7023.

Відео дня

Документом передбачається, що ставку ПДВ у 0% буде тимчасово встановлено на операції з постачання продуктів харчування, вироблених на території України (крім тих продуктів, які звільнені від оподаткування). Ставка ПДВ у 7% — на послуги з постачання та розподілу природного газу (крім зрідженого), постачання та розподіл електроенергії, теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення. Як зазначають автори, ухвалення законопроєкту приведе українське законодавство у відповідність до європейського, оскільки в ЄС планується встановити нульовий ПДВ на продукти з 1 липня. Крім того, економічний ефект від законопроєкту частково нівелює ціновий удар, викликаний здорожчанням газу та енергоносіїв, оскільки вони істотно впливають на собівартість продукції, а значить, і на ціни в магазинах.