Резніков поговорив з Йоавом Галантом / фото twitter oleksiireznikov

Міністр оборони України Олексій Резніков мав дуже продуктивну розмову з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом. Про це Резніков повідомив у Тwitter.

Зазначив, що йшлося про поточну ситуацію в Україні та про перспективи проекту із захисту українців від загроз з повітря. "Іранські безпілотники становлять загрозу безпеці для обох наших країн. Ми розраховуємо на допомогу Ізраїлю у протидії цьому", - наголошує Резніков.

Як повідомляє The Times of Israel, глава Офісу президента України Андрій Єрмак сказав, що тільки Ізраїль може поставити засоби для боротьби з іранськими безпілотниками, а також іншу зброю, необхідну для відбиття Російської агресії. Він також висловив здивування у зв'язку з тим, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу ще не відвідав Київ.

Відео дня

При цьому Єрмак не пояснив, які унікальні засоби може надати Ізраїль. Але він знову наголосив, що Іран постачає Росії зброю, аналогічну тій, що буде застосована проти Ізраїлю, і додав, що в Києва та Єрусалима є спільний ворог в особі Тегерана. Андрій Єрмак зазначив також, що час підвищити рівень співпраці між двома країнами.

Позиція Ізраїлю щодо війни в Україні - деталі

Як відомо, Ізраїль заявляв, що не надатиме Україні зброю, хоч і засудив напад Росії. Спочатку була тільки гуманітарна допомога.

Але вже в лютому 2023 року прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху сказав, що не виключає можливості передачі Україні системи протиракетної оборони "Залізний купол". 

16 лютого 2023 року в Україні був з візитом  міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен і повідомив, що допоможуть з розробкою "розумної" системи оповіщення про повітряні ракетні і дронові атаки.

Тоді міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що для нашої країни дуже важливо, щоб Ізраїль ухвалив рішення про захист українського неба від постійних російських обстрілів.