Ентоні Блінкен / Фото REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен попереджає, що Росія має плани ще сильніше посилити війська на кордоні з Україною, але закликає президента Російської Федерації Володимира Путіна обрати мирний шлях.

Про це Блінкен заявив після зустрічі зі співробітниками Посольства США в Києві, повідомляє "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (RFE/RL).

Держсекретар США закликав російського президента обрати "мирний шлях" на тлі зростання побоювання, що російське вторгнення в Україну може бути неминучим.

Відео дня

"Я рішуче, рішуче сподіваюсь, що ми зможемо зберігати це питання на дипломатичному і мирному порядку денному, але, врешті-решт, це буде рішення президента Путіна", - заявив держсекретар США.

"Ми знаємо, що є плани підсилити цю силу ще більше у дуже короткий термін, і це забезпечує президента Путіна потенціалом, також у дуже короткий термін, аби здійснити подальші агресивні дії проти України", - наголосив Блінкен.

Читайте такожУ Женеві Блінкен закличе Лаврова відвести війська від кордону УкраїниДержсекретар США Блінкен в Україні: подробиці 

Як повідомляв УНІАН, 19 січня Блінкен прибув до Києва.

Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Темами переговорів стануть практична підтримка України з боку США і активні дипломатичні зусилля з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Також планувалось, що Блінкен зустрінеться з членами родин і співробітниками посольства США в Україні, аби "повідомити про зусилля Держдепартаменту стосовно планування на випадок непередбачуваних обставин, якщо Росія обере подальшу ескалацію".

Вас також можуть зацікавити новини: