Шевченко вважає, що під час підрахунку голосів почалися дії, спрямовані на спотворення результатів волевиявлення громадян / фото прес-служби політика

Кандидат у народні депутати України по мажоритарному виборчому округу №87 (м. Надвірна Івано-Франківської області) Олександр Шевченко звернувся з відкритим листом до послів країн Євросоюзу та Великої сімки.

Про це він заявив на своїй сторінці у Фейсбук, пишуть "Українські Новини".

У листі Шевченко зазначає, що, на його переконання, на виборах відбулося порушення конституційного права громадян обирати владу, а вибори були фальсифіковані на користь кандидата від партії влади Василя Вірастюка.

Відео дня

"Грубим порушенням виборчого законодавства стало блокування роботи окружної комісії спецпідрозділом СБУ в ніч з 31 березня на 1 квітня. Бійці СБУ незаконно взяли під монопольний контроль будівлю окружної комісії. Вони незаконно вивели з будівлі всіх членів окружної комісії, всіх спостерігачів, довірених осіб кандидатів, журналістів та представників громадських організацій, які спостерігали за виборчим процесом. Як виявилося, саме в цю ніч з виборчої документації шести виборчих дільниць було викрадено 503 бюлетені за Олександра Шевченка", - пише кандидат у народні депутати.

За його словами, паралельні підрахунки за легальними протоколами виборчих дільниць штабів трьох інших кандидатів показали його перемогу в 184 голоси.

Шевченко зазначає, що зазвичай Окружна виборча комісія підбиває підсумки виборів 1-2 доби. Однак, як вважає кандидат, результат волевиявлення громадян не задовольнив владу, тому почалися дії на спотворення результатів волевиявлення громадян.

"На моє переконання, Окружна виборча комісія вчинила свідомі дії з фальсифікації результатів виборів на замовлення влади та депутатів партії влади "Слуга народу". Забезпечували дії з фальсифікації спецпідрозділи Служби безпеки України", - переконаний Олександр Шевченко.

Під час підбиття підсумків виборів, на переконання Шевченка, було допущено низку грубих порушень чинного законодавства України. У своєму зверненні він зазначає, що в окружній виборчій комісії на шести дільницях, де кандидат Олександр Шевченко мав велику перевагу, при перерахунку виявлені крадіжки бюлетенів.

Представники дільничних комісій, які були присутні на перерахунку, за словами Шевченка, заявляли про пошкодження пакетів з бюлетенями після 5 діб зберігання виборчої документації в окружній комісії, про фальсифікацію їх підписів на пакетах з бюлетенями та про ознаки незаконного втручання, перепакування бюлетенів.

Шевченко пише, що вони викликали поліцію, складали заяви про порушення. Також вони надавали відео підрахунку голосів на дільницях. За словами Шевченка, відкриття пакетів підтверджувало їх підозру - в пакетах не вистачало в середньому по 100 бюлетенів на його користь. Однак, пише кандидат, окружна комісія ухвалює рішення або про затвердження результатів без урахування викрадених бюлетенів, або взагалі визнає вибори недійсними на тих дільницях, де велику перевагу має він.

"На низці дільниць, на яких велику перевагу мав кандидат Олександр Шевченко, без достатніх законних підстав окружна комісія не визнає результати виборів. Внаслідок цих злочинних дій був спотворений результат голосування на користь провладного кандидата Василя Вірастюка. Замість переваги Олександра Шевченка в 184 голоси, як це є фактично, окружна комісія в результаті фальсифікацій фіксує перевагу провладного кандидата Василя Вірастюка в 749 голосів", - резюмував кандидат в народні депутати у своєму зверненні.