Петер Сійярто / REUTERS

Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув з візитом до України.

Читайте такожУгорщина продовжить блокувати засідання Комісії Україна-НАТО - Сійярто

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у Twitter. "Радий вітати угорського колегу Петера Сійярто у Києві сьогодні. Ми відновлюємо засідання Спільної українсько-угорської міжурядової економічної комісії, яка не збиралася майже 7 років. Час розблокувати справжній потенціал економічного співробітництва України і Угорщини", - заявив Кулеба.

Відео дня

Також він розмістив спільну фотографію із зустрічі з угорським колегою.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня Кулеба здійснив візит до Будапешта для зустрічі з Сійярто.

За підсумками зустрічі він заявив, що спільно зі своїм угорським колегою рекомендуватимуть президенту Володимиру Зеленському та прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану провести зустріч у Києві в липні.

За словами Кулеби, Київ пропонує Будапешту підписати документ з фіксацією, що угорці на Закарпатті є історичним і культурним надбанням, а не проблемою.

Своєю чергою, Сійярто сказав, що у червні три спільні комісії мають узгодити кроки, які вирішать суперечливі питання у відносинах двох країн.

Угорщина продовжує блокувати засідання комісії Україна - НАТО на високому рівні. За словами Сійярто, це пов’язано з українським освітнім законодавством і законом про мову.