Прокуратура наполягає на взятті Медведчука під варту, а адвокати оскаржуватимуть його домашній арешт / REUTERS

Київський апеляційний суд призначив дату судового розгляду апеляційних скарг у кримінальному провадженні щодо народного депутата України IX скликання, члена політичної партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктора Медведчука.

Про це повідомляється на сайті Київського апеляційного суду.

Читайте такожМедведчук здав на зберігання дипломатичний і закордонний паспорти"Розгляд апеляційних скарг, поданих на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 13 травня про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваного призначено на 21 травня, 12:00. Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: суддя-доповідач Валерій Лашевич, судді Тетяна Росік, Микола Ященко", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Що відомо про справу

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від "ОПЗЖ" Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Козак перебуває за межами України.
  • 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.
  • 15 травня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов оцінив ймовірність обміну Медведчука на українських громадян, утримуваних у російських в'язницях. "Рішення про обмін приймає президент України. Я думаю, якщо буде така можливість, - ми охоче це зробимо", - зазначив він.
  • Сьогодні, 18 травня, Офіс генпрокурора та адвокати оскаржили цілодобовий домашній арешт Медведчука.
  • Прокурори наполягають на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн 930 грн.