Політолог вважає, що Україна покращила свої позиції на Заході / фото УНІАН

Про те, як пройшла перша доба перемир'я на Донбасі, про яке домовилися в Тристоронній контактній групі, розповів політолог Антон Кучухідзе. Зокрема, він прокоментував провокацію, яка сталася всього через 20 хвилин після початку перемир'я.

Читайте такожНове перемир'я на Донбасі: що воно передбачає, як дотримується та ким контролюється (відео)

"Це була спроба спровокувати українську сторону на порушення режиму припинення вогню. Ці провокації не спрацювали, і дуже важливо, позиції НАТО, США та інших держав, що підтримують Україну в прагненні до мирного вирішення конфлікту на Донбасі. Дуже важливо зберегти цю підтримку. Україна зараз показує, що вона за мирний шлях, а все інше, що відбувається, показує, хто є справжнім порушником Мінських домовленостей ", – сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

Відео дня

Політолог зазначив, що сприйняття України на Заході помітно покращилося за останні роки.

"Ще 2-3 роки тому західні політики любили натякати, що й Україна не виконує Мінські домовленості. А як Україна їх може виконувати, коли режим припинення вогню більшою мірою залежить від російської сторони та незаконних збройних формувань? Тому зараз позиції в України хороші, підтримка Заходу зберігається. Я думаю, провокації ще будуть, але важливо на них не піддаватися", — сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на Донбасі з 27 липня почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню. Однак, за декілька годин після його початку, російські окупанти почали порушувати режим тиші.