Раніше пропаганду Кремля також спростували й в українській розвідці / getty images

Пентагон спростував заяву Міноборони РФ про нібито збиття російськими силами ППО літака з військовою допомогою для України.

Радіо Свобода цитує високопосадовця Міноборони США на закритому брифінгу у Вашингтоні 18 квітня.

Напередодні речник російського оборонного відомства Ігор Конашенков стверджував, що РФ нібито збила український військово-транспортний літак у районі Одеси.

Відео дня

Заяву Міноборони Росії активно поширювали кремлівські пропагандисти.

"Я не бачив повідомлень, які вказують на те, що західна зброя була збита росіянами. Мені нічого не відомо щодо цього і я нічого не бачив з цього приводу. Немає жодних ознак того, що вони (росіяни) завдали удару по вмісту допомоги", - відповіли, своєю чергою, у Пентагоні.  

Раніше пропаганду Кремля також спростували й в українській розвідці.

Нова фаза війни

Після невдалого наступу з півдня Білорусі на Київщину, Сумщину й Чернігівщину розгромлені війська ворога були змушені відступати до початкових позицій і перегруповуватися.

Основні зусилля РФ зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утриманні раніше захопленої території.

Паралельно триває блокада й обстріли Маріуполя, а також завдання Росією ракетних ударів по інших містах.

18 квітня стало відомо про початок нової фази війни. Майже по всій лінії фронту Донецької, Луганської і Харківської областей окупанти мали спробу прорвати нашу оборону.

Напередодні цієї фази українське керівництво закликало європейських партнерів і США забезпечити ЗСУ негайним важким наступальним озброєнням, необхідним не тільки для ефективної оборони вільних територій, а звільнення районів, що були окуповані Росією з 24 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: