Олександр Корнієнко прокоментував скандал з нардепом Шевченком / фото УНІАН

У фракції "Слуга народу" буде проведено опитування щодо виключення Євгенія Шевченка з її складу у Верховній Раді.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі "Україна 24".

Він зазначив, що у фракції "не шизофренія", бо просто "наша партія зібрала різних людей з усієї України, бо тому що їх об’єднували трошки інші ідеї ніж раніше - Схід проти Заходу, Північ проти Півдня, якісь там україномовні проти російськомовних. Ми це перекреслили і зробили першу в історії таку спробу - завести нових людей в політику". При цьому зазначив, що не шкодує, що в партії є дуже різні люди.

Відео дня

Говорячи про Шевченка, який їздив до Олександра Лукашенка, який називає себе президентом Білорусі, Корнієнко наголосив, що "зовнішня політика це царина президента - це в Конституції написано. Він головний дипломат країни. Верховна Рада, за Конституцією, встановлює засади зовнішньої і внутрішньої політики, але тактичні і стратегічні дії робить президент. І якщо народний депутат з президентської фракції робить дії, які суперечать всьому тому, що президент вибудовував в цьому напрямку певний час, то…".

Корнієнко зазначив, що сьогодні на фракції це питання обговорено і необхідно ухвалювати рішення.

Корнієнко вважає, що необхідно ухвалювати рішення про виключення з фракції Шевченка.

"Треба відпускати людей, які хочуть у вільне плавання", - додав перший заступник голови фракції "СН".

Читайте такожУ "Слузі народу" вирішили, як покарають нардепів Тищенка і Шевченка

Зустріч нардепа Шевченка з Лукашенком