Через велику кількість подій, що відбуваються навколо президента РФ Володимира Путіна, він останнім часом виглядає вкрай знервованим.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

"Ми бачимо сьогодні вкрай знервованого Путіна. Відбувається дуже багато подій, людина дуже нервує з багатьох питань. Справа в тому, що коли він каже, що для них "питання по Криму вирішено" - для нас питання по Криму не вирішено - це наша земля і ми спокійно і виважено будемо робити все, щоб Крим та окупована територія Донецької та Луганської області повернулися додому, повернулися до нашої країни і ми це обов'язково зробимо", - запевнив чиновник.

Відео дня

Данілов додав що спосіб досягнення цієї мети буде залежати від України.

В цьому ж ефірі Данілов і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявили, що Україна наразі не планує військових операцій зі звільнення окупованого Донбасу та Криму.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков заговорив про напад України на РФ заради Криму.

Загроза нової агресії Росії

З листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародне співтовариство побоюється, що Кремль приверне армійців і техніку до повномасштабного наступу.

У зв'язку з новою загрозою російської агресії в Східній Європі США, Британія і ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом введення жорстких санкцій.

США і низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від ймовірного нового наступу Росії.