Волкер: світ може зупинити Путіна / REUTERS

Світова спільнота розглядає усі варіанти заспокоєння президента РФ Володимира Путіна, оскільки загроза військового вторгнення Росії в Україну залишається реальною.

"Велика війна" буде невигідна у першу чергу для самої Росії, вважає колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер. Про це він сказав у інтерв'ю "Апострофу".

Волкер наголосив, що зупинити ескалацію конфлікту можуть старання міжнародного співтовариства.

Відео дня

"Воно (вторгнення, - ред.) вочевидь імовірно, Росія зосередила війська для нового вторгнення в Україну, вони хочуть цього. Але такий варіант буде дуже болючим для Росії, буде велика кров, це явно не в інтересах Москви. Я сподіваюсь, що міжнародна увага, яка прикута до цієї загрози, змусить Путіна зупинитись", - каже дипломат.

Читайте такожУкраїна наразі не планує військових операцій з повернення Криму та ОРДЛО - Залужний

Нагадаємо, з листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародна спільнота непокоїться, що Кремль залучить армійців і техніку до повномасштабного наступу.

У зв’язку з новою загрозою російської агресії у Східній Європі США, Британія та ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом запровадження жорстких санкцій.

США та низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від імовірного нового наступу Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: