Водночас ніхто з працівників САП та НАБУ також не йшов на самоізоляцію через контакти з хворими у ВАКС / hcac.court.gov.ua

Протягом останніх двох-трьох тижнів через ВАКС, в якому працює всього чотири десятки суддів, пройшло як мінімум 20-25 прокурорів САП, які мали спілкуватись із сотнею працівників НАБУ, включно з керівниками цих структур.

Про це повідомляє  Depo.ua. Журналісти зазначають, що таким чином було порушено не лише закон, але й усі можливі моральні принципи, а фактично всі судді ВАКС, працівники антикорупційної прокуратури та НАБУ мають не лише пройти тести, але й піти на самоізоляцію.

Читайте такожВ Антикорупційному суді дійсно існує секретна кімната для ЦПК - ЗМІ

Відео дня

Більш того, протягом останніх 2 місяців було зафіксовано щонайменше 3 випадки коронавірусу серед суддів, включно з керівництвом суду. Але про це не було офіційно повідомлено навіть адвокатам, які працюють зі справами ВАКС.

Водночас ніхто з працівників САП та НАБУ також не йшов на самоізоляцію через контакти з хворими у ВАКС. «Тобто або там не знали про хворобу і це ще одна історія про чесність ВАКС, або навпаки, знали, але ігнорували ці повідомлення (це вже питання моральності Ситника і Холодницького). Хоча уявити собі, що керівники САП та НАБУ не знали про ці випадки, просто нереально. Тому ми можемо чітко говорити, що всі три антикорупційні органи стали біологічною зброєю в центрі столиці», - зазначає видання.