НАТО посилить патрулювання в Чорноморському регіоні / фото NATO Maritime Command / navy.mil.gov.ua

Міністр оборони України Андрій Таран запросив держави-члени НАТО приєднатися до національних стратегічних навчань, що заплановані до проведення на півдні країни восени цього року.

Як повідомила прес-служба Міноборони, про це йшлося під час телефонної розмови міністра оборони України Андрія Тарана з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Читайте такожНа засіданні Комісії Україна-НАТО обговорювалися реформи і ситуація на Донбасі

Відео дня

"Важливим аспектом розмови став обмін думками щодо безпекової ситуації на сході України та в акваторії Чорного моря. Співрозмовники погодилися, що ситуація з безпекою у Чорному морі продовжує погіршуватися у зв’язку з тим, що Росія нарощує свою військову присутність та змінює баланс сил. Сторони погодились посилити присутність сил і засобів на суходолі, морі та в повітряному просторі чорноморського регіону шляхом збільшення патрулювання у повітрі та присутності кораблів військово-морських сил країн-членів Альянсу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Таран висловив зацікавленість у налагоджені спільного обміну інформацією про обстановку в цьому регіоні та запросив держави-члени НАТО приєднатися до національних стратегічних навчань, що заплановані до проведення на півдні України восени цього року.

Також керівник оборонного відомства запросив генерального секретаря НАТО з офіційним візитом до України.

Як повідомляв УНІАН, Організація північноатлантичного договору (НАТО) визнала Україну учасником партнерства розширених можливостей. Цей статус є частиною Ініціативи партнерства щодо взаємосумісності військ, мета якої спрямована на підтримання і поглиблення взаємодії між Альянсом і країнами-партнерами, які здійснили значні внески до операцій і місій, що відбуваються під егідою НАТО.