Під час виступу на засіданні Ради Європейського Союзу міністр інфраструктури України Олександр Кубраков закликав західних партнерів долучатися до відновлення інфраструктури України, що постраждала внаслідок російського вторгнення. Про це він повідомив у Facebook.

"Нові проєкти, технології, компанії, а також матеріали - ми розраховуємо тут на підтримку, - зазначив міністр. - Наразі вже є кілька державних ініціатив, які стосуватимуться консолідації сил світових проєктних та підрядних організацій, архітектурних бюро та архітекторів міст, а також волонтерів".

Звертаючись до міністрів транспорту країн ЄС, Кубраков вчергове наголосив на важливості блокування європейських портів та автошляхів для країни-агресора.

Відео дня

Водночас Україна очікує на підтримку з боку євроспільноти щодо інтеграції української залізничної та автотранспортної системи у відповідні системи ЄС.

Оскільки Україна є важливим постачальником продукції та сировини для багатьох країн ЄС, наразі триває активна робота з відновлення або розбудови нових логістичних ланцюжків, які дозволять здійснювати експорт.

"Наша промисловість та аграрний сектор наразі відновлюють потужності, значна частина – вже у роботі", - додав міністр.

Він також подякував країнам ЄС за підтримку України та просування рішення щодо нових санкцій проти росії та її спільників. "Однак цих заходів замало. Ми і надалі разом маємо тиснути – економічно, політично. Чим оперативнішими та потужнішими будуть санкції – тим швидше ця безглузда несправедлива війна закінчиться", - зазначив Кубраков.

Нагадаємо, раніше Олександр Кубраков повідомив про готовність ЄС до початку процесу лібералізації вантажного транзиту з України до країн Європейського Союзу. Про це стало відомо після зустрічі з очільником Генерального директорату з питань транспорту Єврокомісії Генріком Гололеєм.