Сійярто приїхав з візитом до України / фото МЗС України

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто уник чіткої відповіді на запитання з приводу розблокування пакету допомоги від Євросоюзу Україні на суму 50 млрд  євро.

На брифінгу Сійярто не став уточнювати, чи готова його країна змінити позицію з цього питання. Міністр тільки наголосив, що питання розблокування 50 млрд євро допомоги не є двостороннім питанням Угорщини та України.

"Ми це обговорюватимемо не тут, а в Брюселі", - заявив Сійярто.

Блокування Угорщиною допомоги Україні і візит Сійярто

Сьогодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув в Україну. На Закарпатті він зустрічався, зокрема, з міністром закордонних справ  Дмитром Кулебою, керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою.

Цей візит має на меті підготовку зустрічі президента України Володимира Зеленського з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. 

У грудні 2023 року Орбан на саміті Євросоюзу наклав вето на допомогу Україні на суму 50 млрд євро. На саміті 1 лютого це питання знову має розглядатися і лідери ЄС спробують досягти угоди щодо пакету допомоги Україні.

Чиновники ЄС покладають великі сподівання на візит Сійярто до України, оскільки це, ймовірно, допоможе розблокувати виділення допомоги Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: