Фото УНІАН, Микола Тис

Створюване Бюро економічної безпеки, яке запрацює з кінця вересня 2021 року, повинен очолити фахівець, що володіє великим досвідом профільної правоохоронної діяльності. 

Про це йдеться в заяві Американсько-Української ділової ради(USUBC), однієї з найбільших бізнес-асоціацій України.

"Американсько-Українська ділова рада (USUBC) виступає за прозорий конкурс на посади БЕБ усіх рівнів та якісний відбір кандидатів. Ми категорично проти дискримінації учасників конкурсу за якою-небудь ознакою. 

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського пояснили мету створення президентського університетуРазом з тим зазначаємо, що Бюро економічної безпеки, відповідно до закону, виконуватиме насамперед правоохоронну функцію. Тому, вважаємо, що його директор повинен мати великий досвід правоохоронної діяльності саме у сфері захисту економічної безпеки держави. Це дозволить йому виконувати свої функції ефективно та у повному обсязі", - зазначають в USUBC.

Аналітичні, оперативні та процесуальні напрацювання Державної фіскальної служби, яка буде ліквідована наступного дня після запуску БЕБ, необхідно передати останньому, вважають в USUBC.

"Американсько-Українська ділова рада (USUBC) працює з офісом ефективної взаємодії з бізнесом при Державній фіскальній службі України. Вона створює додаткові механізми для координації дій та налагодження діалогу між бізнес-середовищем та державними органами, сприяє ефективній реалізації програм щодо поліпшення умов ведення бізнесу в Україні. Переконані, що такі форми роботи й комунікації між державою та бізнесом будуть вкрай корисними й у діяльності БЕБ. 

Закон "Про Бюро економічної безпеки України" впроваджує поняття "аналіз ризиків", "кримінальний аналіз", "ризик-орієнтований підхід", "управління ризиками". Створюваний орган від самого початку своєї роботи вимагає потужних аналітичних, оперативних, процесуальних напрацювань. Все це наразі є у Державній фіскальній службі та USUBC підтримує передачу найкращих практик від ДФС до БЕБ. Бачимо, ДФС на сьогодні єдиною службою, напрацювання якої здатні істотно прискорити й полегшити початок роботи Бюро економічної безпеки", - заявили в USUBC.