Кирило Тимошенко

Засідання Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад, яке пройшло у Дніпрі, показало, ефективність тісного діалогу усіх гілок влади. Конгрес створений за аналогією з Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи, але при цьому не повністю його дублює, а є унікальною українською платформою. Головним завданням Конгресу є налагодження продуктивної комунікації центру з регіонами.

Про це у Facebook написав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Відверто кажучи, навіть не розумію, чому раніше ніхто в Україні цього не робив. Зараз ми відпрацьовуємо ідеальний формат прямого спілкування між органами державної влади та представниками місцевого самоврядування», - пише Тимошенко.

Відео дня

У засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад взяли участь керівники областей, які змогли безпосередньо з президентом, міністрами і керівництвом Офісу президента обговорити найбільш гострі питання, що стосуються конкретно їх регіонів.

«Не пам'ятаю, щоб в Україні раніше відбувалися такі вільні і прямі діалоги між різними гілками влади. Незалежно від того, хто на якій посаді, ми всі - одна команда», - зауважив заступник голови ОП.

Серед питань, порушених під час засідання Палати Конгресу, були водопостачання, утилізація сміття, влаштування і функціонування майданчиків вагового контролю на дорогах, розвиток парків, фінансова децентралізація і багато інших.

Також, за словами Тимошенка, вже почав роботу нещодавно створений при Офісі президента офіс Конгресу, до якого вже надійшла низка звернень від представників регіональної влади.

«Як я уже наголошував раніше, кожне питання, звернення та проблема будуть опрацьовані спільно Офісом президента, урядом чи парламентом. Як заступник керівника ОП з регіональних питань, контролюватиму це особисто», - пообіцяв Тимошенко.