Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський створив Раду з питань розвитку професійно-технічної освіти. Указ "Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти" № 130/2021 підписаний 30 березня.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Документ слугує цілям модернізації системи професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до потреб ринку праці, міжнародних практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну (професійно-технічну) освіту", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Так, Рада утворюється у складі голови, двох заступників голови та інших членів, які беруть участь у її роботі на громадських засадах. Персональний склад Ради затверджує глава держави. 

Читайте такожУ Мариуполі відкривають перший приватний гірничо-металургійний виш: які можливості отримують студентиОсновні завдання Ради: моніторинг розвитку професійно-технічної освіти; аналіз та удосконалення законодавства України у цій сфері; вивчення тенденцій розвитку ринку праці та прогнозування пріоритетних напрямів і шляхів розвитку освіти.

Зазначається, що Кабмін має забезпечити розробку та затвердити до 1 вересня поточного року Державну цільову програму розвитку професійної освіти на період до 2027 року, спрямовану на модернізацію системи професійної та професійно-технічної освіти.

Нагадаємо, група "Метінвест" створює перший недержавний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка". Це - виш з професійними викладачами, сучасними освітніми програмами та технологіями, дипломами про вищу освіту за акредитованими спеціальностями та можливістю безкоштовного навчання. Абітурієнти зможуть до нього вступити вже у 2022 році. 

Так, у виші буде створено систему онлайн-навчання. Також університет отримав доступ до навчальних курсів від провідних вишів світу на платформі Coursera.

У розробці навчальних програм беруть участь доктори й кандидати наук, вони враховують сучасні вимоги бізнесу і найкращі світові практики. Найкращі студенти зможуть отримувати іменні стипендії та стажуватися в Україні та за кордоном.