Ілюстрація / REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що журналістів найближчим часом не пускатимуть в кулуари парламенту і ложу преси.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на питання про те, щоб і представники ЗМІ разом з народними депутатами повернулася до роботи в штатному режимі, бо сьогодні журналістів допускають лише в кулуари 3-го поверху для участі в брифінгах.

«Поки що це неможливо. Це робити не будемо, тому що ми повертаємось до роботи, але (доступ – УНІАН) відвідувачів, частини апарату і загальний доступ для журналістів поки що забезпечити не зможемо», - зауважив Разумков.

Відео дня

Він пояснив, що це пов’язано з режимом «деякого карантину не лише в будівлях на Грушевського, 5 (йдеться про будівлю ВР, де відбуваються пленарні засідання — УНІАН), але і в інших будівлях, в яких працюють співробітники Апарату ВРУ».

Спікер так і не відповів на питання, коли журналісти будуть допущені в кулуари та в ложу преси, лише сказав, що це буде тоді, коли вся країна вийде із карантину.

Читайте такожРада вирішила з 18 травня працювати у звичному режимі

Як повідомляв УНІАН, 13 травня ВР ухвалила постанову «Про організацію роботи Верховної Ради України» (№ 3434), якою скасовано положення про роботу парламенту впродовж карантину у режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах). Ця постанова набирає чинності з 17 травня. Постанова передбачає, що з 18 травня ВР працюватиме відповідно до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання. Відповідно до календарного плану, з 19 по 22 травня народні депутати працюватимуть у пленарному режимі, а з 25 по 29 - в округах з виборцями.