Ілюстрація REUTERS

Постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич наголошує, що відновлення водопостачання Криму можливе тільки після його деокупації.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на брифінгу в Києві.

Читайте такожЗеленський хоче повернути питання Криму на порядок денний міжнародної спільноти

Відео дня

«Постійний представник президента в АР Крим також зауважив, що відновлення постачання води на півострів можливе тільки після деокупації Криму, і це значний важіль тиску на державу-окупанта», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 червня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не на порядку денному і не є предметом торгу.

Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Екологи звертають увагу, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Окупаційна влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.