У Тищенко досить високий антирейтинг / Фото УНІАН

«Кандидат від «Слуги народу» в будь-якому випадку буде одним з фаворитів і буде боротися за вихід у другий тур. Рейтинг партії «Слуга народу» найвищий у Києві, вона випереджає всіх - і «Європейську солідарність», і УДАР.... За даними тих опитувань, які я бачив, 20-26% киян можуть підтримати кандидата від «Слуги народу». Однак для перемоги на виборах мера потрібна кандидатура, яка могла б не просто пройти в другий тур, а яка здатна консолідувати всіх тих, хто хоче змін, усіх, хто хоче бачити альтернативу Кличко. У другому турі часто голосують проти одного з кандидатів - не стільки «за», скільки «проти», і ось тут дуже багато буде залежати від того, наскільки ця кандидатура буде здатна об'єднати тих, хто не хоче Кличка, наскільки ця кандидатура буде залучати тих виборців, які вагаються», - зазначив експерт.

При цьому Володимир Фесенко попереджає, що такою кандидатурою не зможе стати ресторатор Микола Тищенко.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, як партія буде проводити праймеріз перед місцевими виборами

Відео дня

«Помітно, що Тищенко дуже хоче брати участь у виборах мера Києва, вже веде власну рекламну кампанію. Однак, на мій погляд, якраз Тищенко виграти буде важкувато, тому що у нього достатньо високий антирейтинг. Як через скандал з «Велюром», так і через деякі інші ситуації. Це все може знизити його шанси у боротьбі за вихід у другий тур, і особливо у другому турі... Для перемоги потрібен кандидат від «Слуги народу», який не викликатиме відторгнення, не буде викликати антипатію, тільки у такого кандидата є шанси виграти у Кличка», - вважає політолог.

Більш вдалим кандидатом від «Слуги народу» експерт вважає іншого депутата – Олександра Дубинського. Однак у те, що його висуне партія, Фесенко не вірить.

«Дубинський дуже амбітний і він може виграти у Кличка, але у нього мало шансів бути висунутим від партії, оскільки далеко не всі там хочуть бачити його кандидатом», - вважає політолог.

Водночас він попереджає, що висунення від «Слуги народу» слабкого кандидата відбитися і на результатах партії на виборах «Київрада».

«Висунути слабкого кандидата – означає знизити шанси своєї партії на виборах за партійними списками. Кандидат повинен бути досить вагомий, досить популярний... Причому потрібна така кандидатура, яка була б здатна максимально консолідувати прихильників Зеленського в столиці, і це не Тищенко», - вважає Володимир Фесенко.

Нагадаємо, раніше Тищенко заявив, що хоче балотуватися в мери Києва.