На нараді обговорювалося забезпечення міжнародної підтримки України / фото Офіс президента

Під головуванням президента Володимира Зеленського відбулася нарада щодо стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції, а також напрямків зовнішньої політики.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Україна стає країною, де всім затишно й безпечно, а членство у Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним - це питання часу, яке має вирішитися до кінця поточного десятиліття», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, на нараді йшлося про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, її оновлення, а також про інтеграцію у ринки ЄС і Єдиний цифровий ринок Євросоюзу.

Читайте такожНаступник Меркель прокоментував перспективи України на вступ до ЄС

«Серед цілей - євроінтеграція та досягнення основних критеріїв щодо набуття повноправного членства в НАТО, синхронізація з європейським Зеленим курсом», - йдеться в повідомленні.

«Україна - авторитетний і відповідальний член міжнародної спільноти, робить вагомий внесок у забезпечення глобальної та регіональної безпеки і стабільності, активно залучається до протидії новітнім викликам і загрозам», - зазначив Зеленський.

Також обговорювалося забезпечення міжнародної підтримки України у відновленні територіальної цілісності.

Євроінтеграція України

  • У 2014 році Європейський Союз і Україна підписали угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.
  • Угода є основним інструментом для тіснішого зближення України та Євросоюзу: вона сприяє поглибленню політичних відносин, сильнішим економічним зв'язкам та взаємній повазі спільних цінностей.